Amiga ve Amiga World'ün zamanının ötesinde olduğunu söyleyenler, sanırız bir defa daha haklı çıktılar. Derginin internet bağlantısına odaklanan Nisan 1988 sayısının kapağı, ekranında "Tweet" yazan bilgisayar ve kuşlarıyla şaşkınlığa uğrattı.
Kapağın arkasında ise şu an Tgdaily'de yazan Guy Wright'ın zamanın telekomünikasyon sorunlarıyla ilgili editöryali bulunuyor. Wright, yazısında baud rate'ler, stop bit'leri, handshaking, protokoller, e-posta, upload, download, duplex, echo, CR with LF gibi şeylerden yakınıyor. Wright, yazısında bazı başarılı tahminler de yapıyor. "Telekomünikasyon müthiş bir şey. Bu gelecek. İnsanları bir araya getiriyor. BBS'ler, SIG'ler, çevrimiçi konferanslar, makaleler, haberler, alışveriş, uçuş zamanları, araştırma, hisse senetleri, sohbet vs. Alışveriş yapabilir, alışveriş hakkında konuşabilirsiniz. Herhangi bir insanla iletişim kurmadan hizmetler arasında saatlerde dolaşabilir veya binlerce konu arasında seçim yapıp, farklı ülkelerden yüzlerce insanla hızlı ve ateşli tartışmalara katılabilirsiniz." 1988'de yazılmış bir yazı için gerçekten de fena sayılmaz.
Peki ya Twitter'ın adının bilinmediği senelerde "TWEET" sözcüğü, nasıl oldu da bilgisayarın ekranında kendine yer edindi? Wright, sanat direktörü Glenn Suoko ile telefon tellerinde oturan ve internete bağlanmayı temsil eden bir adam düşünmüşler. Bu fikir Arnie Levin'e iletilmiş ve Levin, fikri temel alarak bir ilüstrasyon ortaya çıkarmış. Kuşları kapağa ekleyen Levin olmuş. Kapaktaki adam kuşlarla konuştuğundan, yollayacağı sözcük ise tabi ki "TWEET"ten ("CİK") başkası değil .