Java hakkında Oracle ve Google arasında devam eden davada, ilginç bir gelişme yaşandı. Davanın yargıcı, Oracle'ın ve Google'ın avukatlarının, jürinin sosyal ağ profillerine ve dolayısıyla kişisel bilgilerine ulaşmalarını engellemenin peşine düştü. Yargıç, jüriler hakkında edinilecek bilgilerin, dinleme sırasındaki argümanları jürilerin en sevdikleri kitaplar, filmler veya işlemler üzerinden götürülerek jürilerin bir tarafa çekilmesinin mümkün olabileceğini düşünmekte ve bunu engellemeye çalışıyor. Bu konuda her iki taraf da uyarılmış olsa da, engelin nasıl konulabileceği biraz tartışmalı bir konu.
Veri tabanı devi Oracle, şu anda Android'in Java kullanımı sebebi ile kendisine 9.3 milyar dolar telif hakkı ödenmesi gerektiğini iddia ediyor.
Oracle, 2010 yılında Sun Microsystems'i satın alması ile beraber Java'yı da satın almıştı ve aynı yıl içerisinde Google'ı, class kütüphanesi API'sini Android'de hiçbir ödeme yapmadan kullanmakla suçlayarak dava açmıştı.
Bu dava, temel olarak Google'ın Oracle'a ne kadar borçlu olduğunu belirlemek için görülüyor. İkili, San Francisco'nun federal mahkemesinde uzun bir süredir anlaşmaya varmaya çalışıyor. Ocak ayında Oracle, Google'ın Android sayesinde 31 milyar dolar kazanç elde ettiğini iddia ediyor. Google ise bu konuda ser verip sır vermiyor.
Google ise davada, Android OS'un bir bütün olarak göz önüne alınmasına karşı çıkıyor. Android cihazlarda sunulan reklamların yüzde 35.6'sı ve Google markalı Android donanımlarının, uygulamalarının ve Android cihazlarda satılan dijital içeriğin yüzde 100'ünden sorumlu tutulabileceğini savunuyor.
Oracle, Sun için 7.4milyar dolar ödemişti ve Google'dan 6 milyar dolar hasar bedeli istemişti. İddialara göre Google ise, 100 milyon doların üzerinde ödeme yapmak istemiyor.