Mozilla, oyunları tarayıcıya getirmek istiyor

Firefox'un mimarı Mozilla'nın yeni teknolojisi, web tarayıcılara inanılmaz bir yetenek kazandıracak!

Mozilla'dan şaşırtan demo!

Mozilla, 3 boyutlu oyunları web tarayıcınız içinde aynı konsolda olduğu gibi hızlı bir biçimde oynatmaya yönelik yeni teknolojisini Game Developers Conference'ta gösteriyor.

Mozilla, HTML5, JavaScript ve CSS'yi bir araya getirerek doğal uygulamalar kadar hızlı çalışan, işletim sisteminden bağımsız uygulamalar meydana getirmek üzere var gücüyle çalışıyor. Mühendislik direktörü Vladimir Vukicevic, Mozilla'nın bu planını "ASM.js" olarak tanımlıyor. Vukicevic, ASM.js'yi şöyle açıklıyor: "Bu, JavaScript'in kodu çok daha iyi optimize edebilen bir 'lehçesi'. Yaklaşık iki kat daha hızlı."

Epic Games ile beraber çalışan Mozilla, Unreal Engine 3'ü ASM.js ve JavaScript derleyicisi Emscripten ile port etmiş bulunuyor. Mozilla, Disney, Electronic Arts ve ZeptoLab gibi büyük oyun şirketleriyle de çalıştığını söylüyor.

JavaScript'in mucidi, Mozilla CTO'su Brendan Eich ise şirketin şu anki tüm eklentilerin gücüne sahip olacak, ancak eklentisiz olarak çalışabilecek bir yol üzerinde çalıştığını söylüyor.

Port edilen Unreal Engine 3'ü temel alan bir oyun olan Citadel ise Mozilla'nın neler yapabileceğini gösteriyor. Mozilla'nın yayınladığı videoyu izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları
Yorum yapmak için tıklayınız
Ziyaretçi
warface ve gface ile beraber crytekin zaten şu anda kullandığı bir sistem...
Yanıtla
Ziyaretçi
@29 Mar 2013 17:00 warface oyunu eklenti ile windows işletim sistemine yükler daha sonra tarayıcıdan bu uygulamayı yönetmeni sağlar. fakat buradaki işletim sistemine gerek kalmadan tamamen tarayıcı üzerinden oynayabilmeni sağlar. warface açık olduğunda görev yöneticisinden bakarsanız game.exe işlemi çalışır.
cleverman
Evet! İşte bu süper bir haber...
Yanıtla
Ziyaretçi
mozilla ilk önde video oynatmayı bulsun
Yanıtla
Ziyaretçi
@29 Mar 2013 15:40 çok güldüm sdafdsaf ama adam haklı