Türkiye'de yeni devreye giren internet sitelerinin yasaklanmasına ilişkin düzenleme, sadece Türk kullanıcılar arasında değil, Avrupa'da da büyük yankı buldu. Çarşamba günü meclisten çıkan karara göre web siteleri, herhangi bir mahkeme kararına, hatta şikayete gerek duyulmaksızın, artık sadece Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın iradesiyle kapatılabiliyor.
Avrupa Parlamentosu başkanı Martin Schulz, Twitter'da Perşembe günü paylaştığı gönderide yeni yasal düzenlemenin geriye doğru atılmış bir adım olduğunu, "medya özgürlüğünü boğduğunu" söyledi. Washington'dan gelen açıklamalar, Avrupa'dan gelenler kadar direkt olmasa da, Türkiye'deki internet kullanıcılarının halini anlar nitelikteydi. Dış işleri Bakanlğı sözcüsü Katherine Pfaff, CPJ'nin web sitesinde yayınlanan açıklamalarda "Türkiye hükümetinin internet özgürlüğü konusundaki değerlendirmeleri sonucunda, Türkiye'deki internetin açıklık ve özgür ifade anlamında en yüksek standartları korumasını umduklarını" söyledi. İstanbul Üniversitesi'nden profesör Yamak Akdeniz ise Türkiye'deki internet uygulamalarının İran, Suriye ve Çin'dekilere giderek daha çok benzediğini söyledi.
İnterneti yoğun olarak kullanan bir ülke olarak bu uygulama, sadece Türk kullanıcıların değil yabancıların bile canını sıkmış görünüyor.