1999 ve 2002 yılları arasında Pentagon'un bilgisayar sistemlerine giren Gary McKinnon 60 yıllık hapis cezası ile karşı karşıya. 42 yaşındaki Londra'lı McKinnon Amerikan savcıları tarafından çok gizli bilgisayar sistemlerine giriş yapmakla suçlanıyor.
McKinnon bu iddiaya karşılık olarak amacının sadece Amerikan hükümetinin elinde bulunan UFO'larla ilgili bilgilere ulaşmak olduğunu ve bilgisayar sistemlerine zarar vermediğini söylüyor. Fakat bu savunma McKinnon'un A.B.D.'ye teslim edilmesini isteyen Amerikalıları tatmin etmiyor. McKinnon 2006 yılında Yüksek Mahkeme tarafından kendisinin A.B.D.'ye teslim edilmesine dair çıkan karara itiraz etmişti. İtiraz konusunda son karar önümüzdeki Çarşamba günü verilecek.
McKinnon 2002 yılında tutuklanmasından sonra Amerikan savcılarının kendisine Amerika'ya teslim olup suçlamaları kabul ettiği takdirde üç veya dört yıllık hapis cezası teklifi önerdiklerini, fakat bunu kabul etmediğini belirtiyor. İngiliz hacker daha sonra savcıların bu tekliften vazgeçip onu askeri mahkemede yargılamakla tehdit ettiklerini de iddia ediyor.
Sistemlere sızmak bu kadar kolay mı?
McKinnon'un avukatlarına göre savcıların tekliflerini kabul ettirmek için tehdide başvurmaları yargı sürecini kötüye kullanmak anlamına geliyor. Eğer mahkemeden McKinnon lehine bir sonuç çıkarsa, Amerikan savcılarının suçlu teslim sürecine baştan başlamaları gerekecek. Bu kararın Amerika'ya teslim edilmeyi reddeden diğer İngiliz suçlular için de bir avantaj olabileceği belirtiliyor.
Geçtiğimiz günlerde McKinnon'un Amerikan savcılarıyla ilk görüşmelerinin kayıtlarının ortadan kaybolması ve McKinnon'un telefonunun dinlenmekte olduğu dedikoduları ortalığı daha da karıştırdı.
Londra'daki apartman dairesinden dünyanın en güvenli bilgisayar sistemine girmeyi başaran McKinnon bugünlerde hayatını kamyon şoförlüğü yaparak kazanıyor. McKinnon Perl dili ve ucuz bir PC kullanarak şifre ile korunmayan Pentagon veritabanlarına girmeyi başarmıştı. McKinnon'un bu sistemlere böylesine kolay girebilmesi, dikkatleri Amerikan ordusu, donanma, Pentagon ve NASA gibi çok önemli kurumların bilgisayar sistemlerindeki güvenlik açıklarına çekmişti.
Diğer hacker'larla da karşılaşmış!
McKinnon amacının Amerikan ordusu tarafından gizlendiği iddia edilen UFO'larla ve uzaylı teknolojilerle ilgili bilgilere ulaşmak olduğunu belirtiyor. Bu tür bilgilerin serbest olması gerektiğine inanan McKinnon, hack macerası sırasında sistemde Çin ve Rus internet adreslerine sahip başka hacker'larla da karşılaştığını söylüyor.
Aradığı bilgilere ulaşamadan yakalanan McKinnon'a göre tüm yaşadıkları Amerikan hükümetinin UFO'lar hakkındaki gerçekleri saklamakta olduğu iddiasını destekliyor. 56k modemle dokümanlara ulaşması uzun süren McKinnon uzayda çekilmiş bir UFO veya Amerikan uzay taşıtının resmini içeren bir dokümanın üçte ikisini indirmeyi başardığını belirtiyor. McKinnon'un iddiasına göre savcılık tarafından el konulan dokümanda "dünya dışı çalışanlar" başlıklı bir isim listesi bile bulunuyor.
McKinnon'un hacker'lık kariyeri 2002 yılının Mart ayında ani bir şekilde son buldu. Ulusal Teknolojik Suç Birimi tarafından tutuklanan McKinnon İngiliz savcılar tarafından herhangi bir suçlamayla karşı karşıya kalmadıysa da, olaydan iki yıl sonra Amerikan hükümetinin İngiliz hacker'ın ülkelerine teslimi için harekete geçti. Amerika'ya teslim edildiği takdirde McKinnon 60 yıllık hapis cezası ile karşı karşıya kalacak.