Photoshop'u daha hızlı kullanın
Adobe Photoshop'un yavaş çalışmasından mı şikayetçisiniz? İşte birkaç küçük öneri...

1
7
Photoshop'un performans ayarlarına girdiğinizde ( Edit - Preferences - Performance) hafıza kullanımı ve GPU ayarlarını göreceksiniz. Şimdi isterseniz önce hafıza kullanımı (Memory usage) sekmesi altında yapabileceklerinizi mercek altına alalım.

2
7
Photoshop'un özellikle sistem hafızasını fazlasıyla yorduğu iyi bilinir. Ancak isterseniz Photoshop'un kullandığı hafıza oranını kendiniz belirleyebilirsiniz. Ancak bu konuda bir uyarıda bulunmamızda fayda var: Let Photoshop Use sekmesinin altındaki çubuğu maksimum seviyeye çıkarmanız sisteminizin çökmesine neden olabilir. Bu nedenle bu ayarları gerektiği gibi yapmanız yerinde olacaktır.

3
7
Sabit diskte geçici veri depolama alanı oluşturan Scratch Disk yani Yedek Bellek Diskleri, özellikle grafik tasarım programlarında yaygın bir şekilde kullanılır. Virtual RAM yani sanal hafıza olarak da adlandırılabilen Scratch Disk özelliği ile eğer ikinci bir diskiniz varsa (ya da bölümlenmiş ayrı bir disk), Photoshop'un ikincil diski kullanmasına imkan verebilirsiniz. Rakamı ne kadar yüksek tuttuğunuzun ise bir önemi yok; zira Photoshop kapatıldığı anda diskler tekrar eski haline döner.

4
7
Photoshop'un History & Cache ayarına girerek geçmişte yapılanları log'ladığı bu bölüme ulaşabilirsiniz. Örneğin "undo" yani "geri al" fonksiyonun da bağlı olduğu bu özellik, Photoshop altında yapılan her adımı kayıt altına alır ve bu da sistem hafızası için ek bir yük demektir. Varsayılan olarak History States'in değeri 20'dir. Ancak bu rakam Photoshop'u fazlasıyla yavaşlatmaktadır. İsterseniz bu rakama 10-15 arası bir değer atayabilirsiniz. Cache Levels bölümüne de 1 ila 8 arası bir değer atayabilirsiniz.